Majd kiderül, hogy minek az anyja.

Egy alázós győzelem, egy egygólos, és ahogy az első negyedórában gondoltuk, egy iksz. Aztán Mexikó, Németország, tovább nem tudom.
Ez járt tegnap a fejemben, meg az, hogy most akkor meszeltek, mert kontrolcé-kontrolvé, így mit akarunk 2006 repeta.
Aztán kicsit javult a kép, két gól, három pont. De megint nem a számok számítanak. Hanem az, hogy egy masszívan gusztustalanul gyáván, de teljes erőbedobással védekező vérbeli Bekkmester csapat sem tudta gól nélkül megúszni. Mert ha minden így megy tovább, még egy ilyen mérkőzésre számíthatunk. Egy még rondábban bekkelő, még durvább, még gonoszabb favágóalakulat ellen. Majd. Mexikó után. 

De mi volt a görögökkel?
Egyrészt egy félidőnyi bizonytalanság. Másrészt láthattuk, hogy Milito sem képes csodákra. (Mi viszont majdnem, hiszen úgy megjósoltuk a kezdőcsapatot, hogy arra az előrelátásra a stúdióban szakértő Lékó Péter is büszke lett volna). Aztán láttuk, hogy ügyes Agüero, hogy Messi nem csügged, és a betonfalon is átmászik. Szerintem mindenkinek világos, hogy Verónt nem kell majd erőltetni, ha a németekre kerülne a sor. Baromi jó volt Pastore dinamizmusát bámulni, nagyon szívesen látnám akármikor a csapatban. Bolatti kezdőbe kerülésért ma nem indítok fa*zbook csoportot ha nem bánjátok. Heinze hiányzott valakinek? Vissza fog térni, én nem bánom, nem ő a leggyengébb láncszem, de ezt mindenki tudja. Demichelis gólját nem tesszük ki az ablakba, de Messi gülpassza után úgy örülhettünk Palermónak, hogy az csak na. Tudom, nem volt nagy dolga, de jó volt látni az örömét, meg azt, hogy a legprofibb profi foci szintjén is van hely a jó értelemben vett szentimentalizmusnak. A gyerek öröme.
Ami kelleni fog. Már egy korábbi posztban írtuk, hogy ez lesz, hogy a sors elbánik velünk, és Mexikóval is. Pont velük nem kellett volna összekerülni, de itt nem állhatunk meg. Vasárnap győzni kell, még ha testvérgyilkosságnak is tűnik ez az egész. Aztán meg jön az, amit megint senki sem akar. Posztzártakor úgy néz ki, hogy az elfeknek kell majd randevút adni a smaragzöld pázsiton. Erről később, Mexikót nem írhatjuk le, jó csapat, és négy éve is megizzasztották az Albicelestét. Vasárnap meglátjuk. Szurkoljatok!
 


 

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vivaargentina.blog.hu/api/trackback/id/tr232104720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adt 2010.06.25. 01:53:53

Hát igen Mexikó nagyon nehéz falat lesz, és tudta ezt Urugay is az Argentín csapatról, ők sem szerettek volna velünk meccselni.De ami a legrosszabb, hogy valószínűleg megint a németekkel kell majd a legjobb 4 között megküzdeni, akik már számtalanszor búcsúztatták a csapatunkat a korábbi Vb-ken.:(Ha azon átmegy Argentína, akkor döntős lesz!!!

Atombeton 2010.06.25. 11:23:48

Higuaínnak kell lennie a gólkirálynak.
Mert.
ő a kedvencem.

Stoney Hill Billy 2010.06.25. 12:50:18

Uruguay rosszabb lett volna.
Friccek, vagy a beteg angolok, mind1, egyformán kemény lesz bármeik.
GO USA GO

flea 2010.06.25. 13:51:38

Idén Argentína nyeri a vb-t, csak szólok. :)

De a negyeddöntő nagy meccs lesz, előrehozott döntőnek is beillik majd.

nagyhoho 2010.06.25. 18:42:49

Jaj de várom már a brazil-argentin meccset!
Amúgy átnéztem a statisztikákat, ez az Aguero még csak 22, Messi meg 23, mi lesz itt 4 év múlva te atya úr isten...

Tévez 2010.06.26. 03:48:14

@adt: németekkel már 1 körrel hamarabb, hiszen 8 között találkozhatunk velük

ARG-MEX győztese játszik az ENG-GER győztesével, aztán aki ebből a 4 csapatból bejut az elődöntőbe, az a POR-JAP-SPA-PAR 4-eből kap ellenfelet, valszeg a spanyolokat ha marad a papírforma

szóval durva sorsolása van az argentinoknak, igazság szerint jobb lett volna 2.-nak lenni a csoportban (persze utólag vagyok okos:D), mert akkor most Uruguay következne, utána meg pedig az USA-Ghána meccs győztesét kéne leverni az elődöntőbe jutásért,ami azért mégis simább, mint a német vagy angol csapat

amúgy olyan érzésem van, hogy a németek kiesnek már vasárnap, Capello nagy bűvész, és hát már nem nagyon számít, hogy ki mit villogott a csoportkörben

amúgy vasárnap este már tudni fogjuk, hogy ki vár Argentínára a 8 között, németek vagy angolok

persze Mexikót el kell verni, nincs mese

Stoney Hill Billy 2010.06.26. 10:11:20

@Tévez: jah, elég szar ágon vannak, a másikon a holland-brazil győztese könnyedén bejuthat a döntőbe

Argentínáé Lesz A Kupa 2010.06.27. 17:57:29

Verónt nem raknám be, de gondolom, most bent lesz, a németek ellen meg nem.

Messi és Higuaín lőhetne mondjuk két gólt, Mexikó meg mondjuk egyet se.

Player 1 2010.06.27. 19:48:37

@Tévez: Németeknek:

Nyolcaddöntő:Anglia (4-1, szép volt, Nationalelf!)
Negyeddöntő:Valószínűleg Argentína
Elődöntő:spanyol/portugál
Döntő:brazil/holland

Németország került a legnehezebb ágra.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.06.27. 20:26:52

Mexikó is pazar játékot tud, sajnálom is, hogy őket fogjuk megverni, másik kedvenc, hajrá Argentína!!!

Argentínáé Lesz A Kupa 2010.06.27. 21:24:23

oroszpali: Reklám kell-e?

Rosetti: Videóbíró kell-e?

The Paramour 2010.06.27. 22:45:12

4 meccsen 3 szabálytalan gólt összehozni nem kis teljesítmény egy Vb-n...

megijesztitek az apácákat! 2010.06.27. 23:22:55

a bírót nem argentinok jelölték, és lesgólból sem ez volt az első a labdarúgás történetében, amit megadtak...

úgyhogy a mi dolgunk csak egyszerűen örülni. ;)

Valoda · http://nyelvmanias.blogspot.com 2010.06.27. 23:56:11

Büszkék lehettek erre a teljesítményre, valóban megérdemelt a sikeretek...

David_K 2010.06.28. 00:45:51

Még érdemes lett volna azt a gólvonalról kifejelt lövést is visszajátszani másik szögből, hátha ott is elnézte a partjelző. Ha az is bent volt, akkor 2-2 lett volna az eredmény. Érdekes, hogy valamiért nem játszották vissza. Undorító ez az Argentin válogatott, de a leggázabb az egészben Maradona. Remélem a németek kiejtik az egész bagázst.

Player 1 2010.06.28. 14:01:12

A ''még jobban bekkelő, még gonoszabb favágóalakulat''-ot a németekre értetted?Hát, öreg, mostmár kifejezetten az argentínok ellen szurkolok.Köszönhetően neked.Nyugodtan kimoderálhatod.

robot_ 2010.06.29. 03:34:32

@Player 1:
Na ezzel en is igy vagyok. Szerintem a németek piszkosul ötletes játékot jatszanak, es abszolut szép támadásokat visznek. Nagyon jo hogy legalabb 4 de inkabb 6 jatekkosuk is van aki ha labdat kap a 16osnal akkor abbol konnyen gól terem, és szinte barki kepes a masikkal gyorsan kenyszeritozni. A masik hogy nagyon fiatal a keret, es merhetetlenul gyorsan kepesek futni. Pl angolok elleni 4. golnal megmertem volna azt az időt Özilnél százon, mert szerintem mérhetetlenül gyorsan képes futni, és nagy sebességnél is jól vezeti a labdát.
Nem akarom a dicsőítést folytatni, az Argentinok legalább olyan gólveszélyesek, csak máshogy. A játékosok képességeit egyéniben mérve szerintem bőven argentina a jobb, de a csapatot tekintve, ha nem is akkora különbséggel, de én a németeket jobbnak találom, szoval ez a "bekkelő, gonosz favágóalakulat" borzalmasan mellé ment.
süti beállítások módosítása