Új szerzőt üdvözölhetünk, most az ő debütáló postját olvashatjátok. Igen, igen, a rosszmájúaknak üzenjük, hogy akkor végre beindul a blogolás, vége az alibi bejegyzéseknek. Hölgyeim és uraim! Következzék vamosmiklos és a Piola Vago együttes!

Még mielőtt taktikai think tankunkkal teljesen fölöslegessé tennénk a három Diego közül a legkövérebbik további munkáját, próbáljuk meg felvenni az Albiceleste játékának igazi ritmusát. Ebben segít nekünk a (túlzás nélkül állíthatjuk) világ legjobban focizó szintipop alapú romantikus hiphop együttese, a Piola Vago. Azért pont ők, mert a mikrofonba a 10 millió steak országának külön bejáratú Roger Millája kapaszkodik. Ő Carlos Tevez, az argentin Dombi Tibi, a muzikális focisták második legnagyobbika. (Habár rossz nyelvek szerint C. Ronaldo a balul elsülő vébé után az éppen újraalakuló Sugababes színeiben játszik tovább, de ez még a jövő zenéje.) Amit játszanak, az nem más mint a Cumbia Villera. Akinek nem ismerős a műfaj, annak egy mondatban elmagyarázom: Olyan mint a mezei Cumbia, csak csúnyán beszélnek benne. 


Amúgy a Cumbia a dél-amerikai mulatós, majdnem olyan mint a magyar, csak ez nem Mc. Hawertől, hanem Kolumbiából ered, de ugyanúgy cumbiáznak Panamában is, mint pl. Peruban, csak az egyik magaslati cumbia, a másikban meg több a banán. A modern cumbia villera pedig a nyomornegyedek mulatósa, szókimondó szövegekkel, meg sok-sok casioval. Képzeljük el Ganxta Zolit, amint Sláger Tibó szintetizátorával fényképezi végig a panamai last minute útját.


Tevez és a tesók olyan szinten érzelmesek, tehetségesek és vidéki lagzisan pajzánok, hogy a legjobb videójuk óvszerreklám és az évtized slágere is egyben. További érdekesség, hogy a Vagónak legalább annyira indokolatlanul sok tagja van, mint mondjuk a Slipknotnak, akik a kategória eddigi királyai voltak, de Tevezék kispályán is legalább nyolc emberrel állnak ki, miközben egy szinti szól, szóval vitathatatlan a trónfosztás.

Remélem mostantól a kommentjeit már mindenki a Triki Triki ritmusára gépeli, és legalább naponta egyszer végighallgatja a Piola Vago myspace-es playlistjét.
Ja, és hogy kell rá táncolni? Maga a mester mutatja meg a pogóhoz szokott magyar szurkolói magnak:

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vivaargentina.blog.hu/api/trackback/id/tr222037756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.28. 13:03:24

Mradona ezzel a kerettel csak lebőgni tud...6 világsztár csatár és senki más:S

rizla 2010.05.28. 14:11:27

@eric: ja, igazán kivihetné denilsont is. vagy ő nem argentin?

Cinkes 2010.05.28. 14:57:04

Ez lenne a legjobb csapat a vb-n ha nem Diego bácsi lenne az edzőjük...

csücsike 2010.06.04. 18:37:30

jézus triki triki:)))ez akkor volt reklám mikor én kinn voltam:)még a discokban is ezt nyomatták:)

VAMOS ARGENTINA!!!!!!!!!!!!

Vamos Miklós 2010.06.08. 11:00:31

@rizla: Denilson Brazil, de attól függetlenül kivihetnénk ; )

rizla 2010.06.08. 12:07:30

@Vamos Miklós: tudom, hogy brazil, insider joke ericnek ; )
süti beállítások módosítása