Minden irányból megközelítettük már a csapatot, zeneileg és taktikailag is, de bemutatni még nem volt alkalmunk őket. Itt az ideje, hogy pár szóban bemutassuk az ismeretleneket, és tovább fényezzük azokat, akikről már mindenki tudja mekkora királyok.


Utolsó vonal:
A kapuban a legfiatalabb kapus, Sergio Romero fog kezdeni 2008-ban benne volt az olimpiai döntőt Nigéria ellen megnyerő csapatban, jelenleg a holland bajnokságban nyomja. Mario Andujar volt Diego első választása egészen tavaly szeptemberig, azóta egy meccsen sem lépett pályára, nem úgy Diego Pozo, aki a barátságos mérkőzések alatt többször is szóhoz jutott, de most egy hónapig nem valószínű hogy sokat fogjuk látni.

Védelem:
Burdisso majdnem bajnok lehetett a Rómával, frankó formát hoz, több poszton is bevethető, megnyugtató a jelenléte. Martin Demichelis idén egy bajnoki címet húzhatott be. Igaz csak a Bundesligában... de az is valami. Ez lesz az első világbajnoki szereplése, biztos kezdőnek számít Diegónál. Clemente Rodriguez tök jó választás nincs vele semmi bajom, egyesek Roberto Carloshoz hasonlítják, de amikor olyan emberek maradnak otthon, mint Cambiasso és Zanetti, akkor nem biztos hogy pont ő kéne a keretbe. Erről jut eszembe Ariel Garce, aki szintén egy klasszis helyett került be valamiért, valahogy. Heinze jó arc, igazi veterán, de nem nevezném a válogatott valaha volt legjobb védőjátékosának, az utóbbi években lassult is egy kicsit. A tapasztalat és az évek miatt sanszos kezdő. Nicolas Otamendi jelenleg a Sársfield keretét erősíti, de csak idő kérdése hogy Európába kerüljön, tehetséges fiatal srác, szerencsére tisztában van vele hogy a VB-n minden jó megmozdulása ojró ezresekkel tornázhatja föl majdani fizetését. Samuelre számít Diego, a védelmünknek meg minden erős emberre szüksége van.

Középpálya:
Jonas Gutierrez szintén VB-újonc, jól tud futni, Sorin feladatát kéne átvennie, rengeteg futással, labdaszerzéssel, alapvonaltól alapvonalig lehetőleg 10 másodperc alatt, köszi.
Mascherano szinte már nagy öregnek számít pedig még csak 25 éves. Maradona legnagyobb kedvence, olyasmiket szokott róla mondani, hogy "Íme az ember" meg minden. Ha valaki még nem tudná, ő a csapat új kapitánya, a Liverpoolban játszik, egy tárgyilagos kommentelő ezt írta róla: ‘Water covers two thirds of the Earth’s surface. Mascherano covers the other third.’ Veront nem kell bemutatni senkinek, egyszerre meglepő az, hogy benne van a keretben, de az is az lenne, ha kihagynák. Ő a legrutinosabb játékos, Crespoval, Batistutával kezdte a válogatottban, mostanra meg hosszú európai pályafutás után újra a Primera Divisionban tolja. Erős buktákat kellett megtapasztalnia az Albicelestével, itt az ideje hogy valami jónak is részese legyen, reméljük ez elég motiváció lesz számára. Angel Di Maria Otamendi kortársa, szintén feltörekvő tehetség, most eldőlhet hogy hogy viselkedik nyomás alatt, ha fegyelmezett énjét hozza, még akár passzok is kitelnek tőle. Mellesleg szintén transzfergyanús. Mario Bolatti a selejtezők alatt 11 percet játszott, nem valószínű hogy a vb-n sok lehetőséget kap majd. Maxi Rodriguez 2006-ban a torna gólját akasztotta Mexikó ellen, azóta nem lehet róla elfogulatlanul nyilatkozni. Ezért nem szállunk el, csak annyit mondok, hogy nagyon suta gólörömöket tud bemutatni, ez a szexepilje. Javier Pastore a Palermóban játszik, egy válogatott meccsen láthattuk eddig, lehet nem is fogjuk még egy darabig. Nem mintha nem lenne jó, de elég erős a konkurencia. 

Legelől:
Lionel Messi, egyértelmű világ -és univerzumsztár, legutóbbi legfontosabb meccsünkön mégsem kapott esélyt, és lehetséges hogy a sérülésveszélyesebb, kevésbé rizikós meccseken valaki mást fog szilánkosra rúgatni Maradona Kapitány. Sok újat nem tudunk róla mondani, lehetne mondjuk a torna gólkirálya, és nem bánnám ha a döntőben ő lőné a csapat tizenharmadik gólját. Gonzalo Higuain lesz a csapat előretolt helyőrsége, Inzaghi és Nistelrooy egy személyben. Mindenki sok gólt vár tőle, mi nem kevésbé.
Carlos Tevez, az elbűvölő mosolyú Carlitos, aki Angliában nem találja igazi helyét, de otthon a kedvencek kedvence, Lula (brazil) elnök legországosabb cimborája, a focista, akinek nagyobb szíve van, mint egy átlagos kékbálnának, stabilabban áll a lábán, mint a svájci frank. Remélem minden meccsen játszani fog. Diego Milito a BL döntő (egyetlen) hőse, remélhetőleg hozza az ott mutatott helyzetkihasználást, nem tűnik kezdőnek, de nagyon megérné játszatni. Sergio Aguero Maradona menye veje, van egy elfes tetkója. Martin Palermo egy évvel idősebb Veronnál, van a blogunknak egy külön posztja róla, nem a keret legerősebb játékosa, de nagyon szimpatikus arca van.

Nektek ki hiányzik legjobban a keretből? Esetleges/álom kezdőcsapat? (a 23-ból persze) Kommentekben hajrá!
 

 


 

23 komment

Címkék: a király argentína messi keret tevez burdisso veron

A bejegyzés trackback címe:

https://vivaargentina.blog.hu/api/trackback/id/tr92065817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

goyko 2010.06.09. 12:04:50

azért Kun Maradona menyének egy kicsit erős :))

goyko 2010.06.09. 12:10:00

jó összefoglaló a poszt, tetszett...nem kukacoskodni szeretnék, de plíz írjuk Agüero-t ü-vel, ha már az Albiceleste-nek szurkolunk..."Última parada, la gloria"

hosszú lépés 2010.06.09. 12:34:29

Zanetti, Cambiasso azért elférne a keretben.

Nálam kapuban mindegy ki kezd, a védelmet Zanetti hiányában (és főleg azért mert nem ismerem annyira a többieket, hogy tudjam hol tudnak igazán jól játszani) rábízom Diegora, reméljük ő tudja kit miért hagyott otthon/vitt ki de elöl: Veron-Mascherano-Maxi-Di Maria-Tevez-Higuaín-(vagy az utolsó kettő helyére -Messi-Milito) kombinációval kéne megszórni mindenkit de nagyon.

Egyébként ez az "Agüero Maradona menye" dolog tényleg elég necces... :))

Orvenyhivo 2010.06.09. 12:39:49

Azért Demichelis amellett, hogy német bajnok, BL-ezüstérmes is... ugyanakkor viszont szegény Bayern-drukkerek folyamatosan rettegésben élnek, ha ő játszik. Nem feltétlenül kívánnám a kezdőbe...

Agüero, mint Maradona menye, fetrengek. :)

FlyingKiwi 2010.06.09. 12:41:41

Riquelme hiányzik. De ez az ő faszsága, tudom. Ha Veron úgy játszik, mint régen (és nem a MU-ban), akkor tudja pótolni. Messinek sok szerencsét, de valami azt súgja, nem az ő vébéje lesz ez. Sokkal jobban bízom a Tevez-Higuain duóban.

minority 2010.06.09. 12:43:40

javítva, de mivel ez vicces, benne maradt azért

hosszú lépés 2010.06.09. 12:55:34

@FlyingKiwi: Messit én is féltem egy kicsit, láttunk már olyat nem egyszer, hogy valaki pont ilyenkor engedett le. De ne legyen igazunk és brillírozzon. Mondjuk én azért nem félek mert a többiek is tudnak gólt rúgni, szerencsére.

nasteey 2010.06.09. 13:07:21

Gaby Milito, Zanetti, Cambiasso, Lucho Gonzales mindenképpen, talán Zabaleta, és Palermo helyett Lisandro Lopez.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.09. 13:33:22

Cambiassot, Zanettit kivittem volna.
Heinze a legnagyobb vicc, méghogy lassult, eh, Maradnona is előbb találja meg a p..ét mint ő a labdát...

Maqus · http://oposszum.hu 2010.06.09. 13:58:31

@goyko: Különösen a "Mutatkozzatok be, fiúk!" tükrében :DDD

Vamos Miklós 2010.06.09. 15:03:08

menye, veje, egy hülyeség. Nem anyakönyvvezető vagyok, hanem hidrogeológus. (azért bocs mindenki)

kombany12 2010.06.09. 15:47:50

cambiasso, zanetti, lucho, riquelme nekem ők hiányoznak... ha ők ott lennének most 1.20 -as odds-al adnák a végső argentin győzelmet

Maqus · http://oposszum.hu 2010.06.09. 17:06:57

@Vamos Miklós: Ja, hidrogeológus, akkor MINDJÁRT MÁS. Én amúgy először azt hittem, hogy ez is egy belső poén, rá is kérdeztem Petinél, erre ő leteremtett, hogy de hát ezt mindenki tudja :))) (mármint hogy Agüero Maradona menye).

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.10. 11:55:15

Diego, Diego - Maradona és Milito. Vamos Argentinos!

deverano 2010.06.10. 20:58:19

@hosszú lépés: az a szomoru hogy az argentinok azt várják hogy Messi vigye el az egész csapatot a vállán mint anno Maradona

one citizen 2010.06.11. 10:45:56

bár a hollandoknak drukkolok, Tevez miatt az argentinokat is beszurkolom a 16-ba, onnantól majd eldöntöm a sorsukat:D

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2010.06.11. 11:20:55

Cambiasso, Zanetti, Lucho mint ahogy ezzel mindenki egyetért gondolom (és látom, hallom mindenfelé).

Nem is értem, hogy a pélóba lehetett őket kihagyni!!!

hosszú lépés 2010.06.11. 15:02:32

@minority: De a legjobb az benne, hogy még reklámozza is. Nigéria feláll majd 5 csatárral amivel rommá futják a nyugdíjas otthont aztán lehet kamillázni. Nem értem én ezt.
süti beállítások módosítása