A meccsek előtti pótcselekvés egyik minősített esete a sakkozás, amikor fejben, RPG jelleggel próbáljuk meg lejátszani a meccseket. Hogy rakjuk ki a hexekbe a szuperhőseinket, úgy hogy egy lépésből mattot tudjunk adni, a védelem áthatolhatatlan legyen, a középpálya szórja a legjobb labdákat, és lehetőleg már ők állítsák meg a támadásokat, aztán a csatárok ékként befúródnak, és kész a ziccer. Fejben nyerünk, nem érhet meglepetés. Kötelező jelleggel foglalkozunk tehát mi is ezzel a problémával, csak hogy jobban teljen az idő.

Az első meccsünket Nigéria ellen nyerjük majd, lássuk hogy akarunk kiállni szombaton.
A legfontosabb kérdés az, hogy Maradona meddig játssza még az angol sportújság tudatalattit támadó marketingügynökét, és meddig kapaszkodik a 4-4-2-es fölállásba.
Diego nyilatkozataiból következtetve így indulna a buli:

Romero
Otamendi-- Demichelis-- Samuel-- Heinze
Jonas-- Mascherano-- Veron-- Di Maria
Messi-- Higuain

Ez azért nem valószínű, mert az öreg nem feltétlenül akarja megstuccoltatni Messi lábszárcsontját a színescipős srácok segítőkész lábai által, előfordulhat hogy a Csapat Szeme Fénye biztonságos távolból fogja szemlélni a VB első megnézésre érdemes mérkőzését. Megeshet, hogy Milito vagy Tevez kerül az oroszlánok elé. Viszont lehetséges, hogy a 90-es Kamerun Incidens után defenzíven nyitunk és négynégykettőzünk. A hátső ötös a legbiztosabb rész, Otamendi helyére más is kerülhet, Heinze, Demichelis 100% Samuel sanszos.

Középen Mascherano ugye nem kérdés, Veron egyszerre default és meglepetés, Di Maria Diegonak nagyon fontos, Jonast a stílusa predesztinálja a kezdőbe. Messit tárgyaltuk, Higuain szinte tuti. Valakinek gólt is kell rúgni.

A pretoriai edzéseken viszont egy merőben különböző alakzatba is tömörültek a srácok. Lehet hogy ezt a formát a nagyobb falatoknak tartogatják, de az is lehet hogy Higuainból az első meccsen akar Diego gólkirályt faragni.

Romero
Demichelis--Samuel--Heinze
Jonas(visszazár védekezésben)--Mascherano--Veron--Di Maria
Messi--Tevez
Higuain

Ez már sokkal karakánabbul néz ki, szinte ASCII art ez az öt sor, egyszerre kecses és félelmetes. A liftező Jonas ötlete remek, de ha Burdisso tenné ugyanezt, menten örömkönnyeket hullatnék. Persze Guttierez is príma arc, remek képességei vannak, és minden esély megvan arra hogy hozza Sorin 2006-os teljesítményét, ami minimum létszükséglet. Azt meg szintén reméljük nagy erőkkel, hogy Di Maria nem rocksztárkodja el az egészet. Messi meg Tevez meg nem üti egymást, igaz szegény Pekermannak erről más lenne a véleménye. Bizsergetően ígéretes felállás, de egyrészt Nigéria ellen ez is sérülésveszélyes, másrészt meg baromi erős, és mi nem vagyunk rászorulva az önbizalomnövelő nyolcnullákra.

Mindent összefoglalva valószínű egy jó öreg 4-4-2, kicsit kevésbé sanszos egy 4-3-3, az igazi ravaszságot pedig majd a keményebb meccseken húzzuk elő dedikált kokainszippantónkból.

 


 

13 komment

Címkék: maradona argentin formáció

A bejegyzés trackback címe:

https://vivaargentina.blog.hu/api/trackback/id/tr732061363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FlyingKiwi 2010.06.07. 11:01:58

Pekerman neve láttán sírógörcsöm támadt. Az az állat cserélte le két legjobb labdatartó játékosát 1-0-nál a németek ellen. Brrrr. Messinek játszani kell. Aki egy vébén tartalékol, rábaszik.

FlyingKiwi 2010.06.07. 11:16:45

Pekerman nevét látva a sírógörcs tört rám. Az az állat cserélte le két legjobb labdatartó emberét 1-0-nál a németek ellen. Brrr. Messinek meg játszania kell. Aki a vébén tartalékol, rábaszik.

FlyingKiwi 2010.06.07. 11:36:05

Nabazz, 5 percig semmi, aztán kitolja kétszer. Remek. Bocs.

minority 2010.06.07. 11:38:22

legalább gyűlnek a kommentek

jannni 2010.06.07. 11:58:46

Tekintve, hogy Görögország és Dél-Korea megy tovább a csoportból, ez a győzelem pont elég lesz a csoport harmadik helyéhez. Úgyhogy ennek fényében nem kellene túl lihegni!

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2010.06.07. 12:30:04

Olvasva ezeket a kezdőket, még inkább erőt vesz rajtam az érzés, hogy Diegónak valami mélyen gyökerező sérelme van pár játékossal szemben. Ez a védelem sokadik olvasásra is borzalmasnak tűnik. A támadószekció hatékonyságára is kíváncsi leszek. Nagyon jó képességű játékosok alkotják, és akkor még az idén remeklő Militóról nem is ejtettünk szót... Amúgy az argentinoknak volt már lehengerlő meccsük, mióta Maradona a kapitány? Ja igen, Haiti és Kanada ellen!

ravens01 2010.06.07. 12:43:21

De azért a Dimichelist egyszer mégis csak sikerült helyesen Demichelisnek írni...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.06.07. 13:02:50

Ha Maradona tiszta adni kellene neki valami cuccot.
Ha nem, akkor elvenni tőle azt a szart.

HgGina 2010.06.07. 13:57:48

Majd ülök a képernyő előtt, és igen erősen szurkolok. De csak azárt, mert az argentínok mindkét vb-címüket csalással szerezték. Azóta rühellem őket. Maradona is megérdemli, hogy poklot járjon, és már a csoportban is csak utolsók legyenek.
A Gangxstát meg csókoltatjuk. :)

Vamos Miklós 2010.06.08. 10:17:17

@barcavideo: Az tuti, hogy az öreget nem csak szakmai szempontok vezérlik, nekem is sokan hiányoznak. De a lehengerlő játékhoz annyit, hogy idén ahány meccs, annyi keret és felállás volt, sok új embert kipróbált, de igazán erős felállásban csak 1-2 alkalommal nyomták. Most, reméljük sokkal markánsabb lesz.

Vamos Miklós 2010.06.08. 10:18:03

@ravens01: Kösz, elgépeltem, javítottam.

Gryllus Villamos 2010.06.08. 11:46:11

Szerintem az első meccsen az elcseszett 4-4-2 -es förtelmet fogja eröltetni a Mester. El is cseszik a meccset és csak X lesz. De ez lesz a legjobbkor jövő pofon, onnantól indul a gyalu, amelynek a vége egy serleggel való bicepszezés lesz a keret részéről :)

deverano 2010.06.10. 21:02:34

Maradona helyében 4 csatárral játsznék ha már ott van Messi és Higuain La Liga 2 legjobb csatára. Milito bl gyöztes. Aztán Carlitos is elég jól nyomja.
süti beállítások módosítása